Assalamualaikum pembuka bicara,
semoga anda sihat-sihat belaka.
Kursus Penyediaan Makanan Timur
Banyak kisah dan dugaan yang terpasa dilalui oleh batch AT31 ambilan December 2008 sebelum dapat kami add kursus ini, atas masalah-masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan akhirnya muncul lah kami seramai 27 orang pelajar semester 8 di dalam kursus VES 3056 (sepatutnya kami ambik kursus ini semasa sem 4)..kami berdua percaya ada hikmah disebalik kekangan yang berlaku.....
Hikmahnya nak tahu tak???
sebab kami nak jadi anak didik Puan Sue dan Puan Eda rupanya :)
semoga kami berdua dapat memberikan komitmen yang diperlukan
Chayoooook!!!!
Cik Nik & Cik Sarah
Chayoooook!!!!
Cik Nik & Cik Sarah
dah habis cerita sedih, kite cakap pasal benda happy pulak iaitu :
Pengisian Kursus
Jom Baca.....
Modul masakan timur yang akan kami pelajari sepanjang semester ini tidak berkisar kepada menu-menu masakan Melayu sahaja, bahkan kami akan berpeluang untuk mempelajari dan merasai pengalaman menyediakan menu hidangan masyarakat Cina, India dan juga Thailand.
Kami berdua amat teruja.Tidak sabar rasanya untuk tunggu berlalunya minggu-minggu yang pastinya menjanjikan kami pengalaman yang baru. Tidak dapat dibayangkan macam mane rupanya menu-menu hasil tangan kami nanti, harap-haraplah menjadi....
terdapat pelbagai menu yang akan dipelajari daripada keempat-empat masakan tersebut. Berikut adalah jenis makanan yang akan dipelajari sepanjang sesi amali masakan nanti :
Modul masakan timur yang akan kami pelajari sepanjang semester ini tidak berkisar kepada menu-menu masakan Melayu sahaja, bahkan kami akan berpeluang untuk mempelajari dan merasai pengalaman menyediakan menu hidangan masyarakat Cina, India dan juga Thailand.
Kami berdua amat teruja.Tidak sabar rasanya untuk tunggu berlalunya minggu-minggu yang pastinya menjanjikan kami pengalaman yang baru. Tidak dapat dibayangkan macam mane rupanya menu-menu hasil tangan kami nanti, harap-haraplah menjadi....
terdapat pelbagai menu yang akan dipelajari daripada keempat-empat masakan tersebut. Berikut adalah jenis makanan yang akan dipelajari sepanjang sesi amali masakan nanti :
- Snek, makanan berasakan mee, beras dan produk nasi
- menu set Melayu, India, Cina dan Thailand
- kuih muih / dessert
- menu Buffet
- hidangan keraian
No comments:
Post a Comment